Ndërkohë që është folur për heqjen e nipërve dhe mbesave pra të kategorisë së tretë nga dëmshpërblimi I ish të përndjekurve politikë, kryetari I kesaj shoqate në Shkodër Zenel Drangu,

shprehet se qeveria po përdor një mënyrë të rafinuar, duke kërkuar dokumentat çdo personi përndryshe digjen të gjithë të tjerët.

Duke u nisur nga kjo, Drangu u bën thirrje të gjithëve që të mos e lënë pas dore kryerjen e dokumentave, për të marrë atë që me të drejtën e ligjit u takon.

Për më tëpër dëmshpërblimi për ish të përndjekurit politik është pezulluar deri në fund të muajit maj, megjithatë askush nuk jep një përgjigje të detajuar.