Blloku i banimit në rrugën “Hamit Gjylbegu” është kantieri më i ri që ka hapur Bashkia e Shkodrës në qytet. Një zonë ku nuk ishte ndërhyrë prej rreth 30 vitesh, shumë shpejt do të ndryshojë pamje falë investimit 10.6 milion lekë të reja nga të ardhurat e vetë Bashkisë Shkodër.

Projekti që do të realizohet parashikon shtresat rrugore (çakëll, stabilizant, asfalt) në një sipërfaqe rreth 1000 metër katror, punime dhe vendosje linjash kanalizime ujrave te bardha e të zeza

Me përfundimin e punimeve, ky bllok banimi me shtëpi private dhe pallate, në një zonë autoktone të qytetit të Shkodrës, merr vlera të reja në një zonë me densitet të lartë banorësh.