Bashkë me reshjet e dendura të dëborës edhe niveli i ndotjes së ajrit u kthye në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinë.

Kështu, sipas matjeve të bëra sot në ora 16:00, ajri në Prishtinë ka prekur shkallën, e cila konsiderohet e dëmshme për shëndetin.

Sipas matësit të ambasadës së SHBA-ve në Prishtinë, niveli i ndotjes është në 119 pmm. Shkalla dhe përqindja e ndotjes në dy vitet e fundit ka arritur në nivel të lartë të ndotjes duke prekur edhe pikën kritike.