Për disa ditë Shkodra do të jetë nën pushtetin e Jazz-it. Edicioni i nëntë i “Shkodra Jazz Festival”përkon edhe me edicionin e dytë “Rock Akademi” e cila është celur vetëm në degën Jazz nën drejtimin e Markelian Kapedanit.

Pikërisht për Rock Akademi e cila vijon rrugëtimin në ditët e Shkodra Jazz folën organizatorët në një komunikim me mediat

Këtë vit, “Rock Academy” do të pasurohet edhe nga dega klasike e drejtuar nga violinisti shkodran Paçalin Pavaci një emër i shquar në skenat ndërkombëtare si solist dhe koncertmaster i preferuar nga shume drejtorë të orkestrave ku mund të përmendim Loorin Mazel.

Ky event ka për synim të ringjallë ndjenjën e lirisë kulturore në një qytet me traditë tëlashtë muzikore dhe artistike si Shkodra.

 

PUBLICITET