Historia e prostitutës së re shqiptare, e cila ishte rrahur dhe rrëmbyer nga tarraca e një apartamenti në Albissola, mund të thuhet se ka përfunduar falë karabinierëve të Compagnia di Savona.

Në orët e hershme të mëngjesit të sotëm, karabinierët e Njësisë Operative dhe Radiomobile, së bashku me stacionet e Albissola dhe Savona, ekzekutuan tre urdhra ndalimi dhe shoqërimi në burg ndaj të akuzuarve për dhunë, tre shqiptarëve S. E., 28 vjeç, H. B., 24 vjeç dhe H. B., 33 vjeç.

Ata akuzohen për pjesëmarrje në mënyrë aktive në rrëmbimin e prostitutës të cilët ua shitën vëllezërve Bacuku dhe Gallinari Alessandro, tashmë subjekte të një mase të ngjashme kufizuese.

Shqiptarët e kishin tërhequr viktimën në Savona, Nizza dhe sapo të mbërritën në banesë, ia dhanë atë Bacukut që e çoi në Albisola.

Zhvillimet e reja dolën pas kërkimeve të kryera më 12 tetor gjatë masave kundër bashkëpunëtorëve të tyre. Hetimet vazhduan, nën drejtimin e Zëvendësprokurorit të Republikës, Dr. Chiara Venturi.

Viktima pasi u mor me forcë u dërgua në banesën në Albissola ku atje ajo edhe ishte grabitur dhe keqtrajtuar. Të arrestuarit, pas formaliteteve, u dërguan në burgun e Genoa Marassi, në dispozicion të autoriteteve gjyqësore.

Vëllezërit shqiptarë Bacuku, Gentjan, Lejan dhe Aleksandër dhe italiani Alessandro Gallinari janë arrestuar më 12 tetor me akuzën e rrëmbimit, grabitjes dhe shfrytëzimit të prostitucionit, pas denoncimit dhe raportimeve natën midis 29 dhe 30 nëntorit 2017, se ata banin një grua të plagosur në një shtëpie në Albissola.

Viktima ishte identifikuar dhe doli të ishte një prostitutë shqiptare.
Hetimet u shtrinë edhe në territorin e Sanremos, ku gruaja ishte dërguar në prostitucion nga tre vëllezërit shqiptarë. Ajo ishte shpëtuar në sallën e urgjencës të spitalit në natën e aksidentit tragjik.