Ministri i Bujqësisë së Paraguajit, Luis Gneiting dhe tre të tjerë humbën jetën pas aeroplani që po i transportonte u rrëzua.

Lajmi është konfirmuar nga Joaquin Roa, kreu i Sekretariatit Kombëtar të Emergjencave, duke shtuar se punëtorët e emergjencës ishin duke u përpjekur për të marrë trupat.

Sipas informacioneve, bëhet me dije se avioni ishte në ajër vetëm për dy apo tre minuta dhe nuk kishte një lartësi të lartë para se të binte.

Gneiting, i cili mori detyrën dy muaj më parë, më parë ka qënë ish-guvernatori i Itapuas, njërit prej rajoneve kryesore të prodhimit të sojës.