Rritet niveli i ujit ne Njesine Administrative te Dajçit ku ne total jane te permbytura rreth 700 ha toke.

Fshatrat Shirq dhe Darragjat nuk komunikojne me njeri tjetrin.Banoret e ketyre fshatrave per te komunikuar me njeri tjetrin perdorin mjetet lundruese.Banoret i bejne apel shtetit qe t’ju pergjigjet per demet.

Banoret: Ne jetojme me frike se si do zgjohemi ne mengjes.Keto permbytje kane ardhur nga shkarkimet e hidrocentraleve.