Vendoset përfundimisht krijimi i Partisë Bindja Demokratike.

Rudina Hajdari ka mbledhur mesditën e së shtunës grupin parlamentar demokrat, në fokus të së cilës ishte regjistrimi në zgjedhjet lokale. Burime bëjnë me dije se ka pasur diskutime në grup, duke qenë se disa prej deputetëve demokrat nuk kanë qenë dakord për regjistrimin në zgjedhje me argumentin se nuk kanë pasur kohë të mjaftueshme për t’u bërë gati për fushatë.

Partia “Bindja Demokratike” do të regjistrohet të martën, kur është dhe afati i fundit, në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve dhe në Gjykatë.