HIALEAH, FLORIDA - APRIL 08: Eddie Rodriguez (R) and other City of Hialeah employees hand out unemployment applications to people in their vehicles in front of the John F. Kennedy Library on April 08, 2020 in Hialeah, Florida. The city is distributing the printed unemployment forms to residents as people continue to have issues with access to the state of Florida’s unemployment website in the midst of widespread layoffs due to businesses closing during the coronavirus pandemic. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Autoritetet në Shtetet e Bashkuara kanë bërë të ditur se edhe 6.6 milionë persona kanë bërë kërkesë për përfitime shtetërore, pasi kanë humbur vendet e punës.

Kjo shifër e dërgon në 16.8 milionë numrin e personave të papunë në SHBA, shifër e pashembullt deri më tani.

Për dallim nga këto të dhëna, si pasojë e krizës financiare të vitit 2008, patën humbur vendet e punës nëntë milionë persona.

Duket theksuar se jo të gjithë ata që do të aplikojnë do të përfitojnë, shkruan CNN.

Ndërsa javën e kaluar, 7.5 milion punëtorë paraqitën për javën e dytë të përfitimeve të papunësisë ose më shumë.

Sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins, aktualisht në SHBA është raportuar për 432,438 të infektuar dhe 14,808 të vdekur.