Zyrtarët e Shteteve të Bashkuara (ICE) arrestuan 105 persona gjatë një operacioni 10-ditor, me synim kapjen e personave te inkriminuar dhe shkelësve të tjerë të emigracionit.

Shumica e të huajve të shënjestruar nga oficerët e deponimit të ZRRE-së gjatë këtij operacioni, që përfshinte Michigan dhe Ohajo, kishin histori paraprake kriminale që përfshinin dënime për krimet e mëposhtme: dhunën në familje, sulmin, vjedhjen, operacionin e pamatur të një automjeti,

ndikimi i drogës, sjellja kriminale seksuale e shkallës së dytë, hyrja e paligjshme në SHBA, operimi i një automjeti pa letra me vlerë, shitja ose transportimi i substancave të kontrolluara – kokaina, largimi i oficerit të policisë, e te tjere.

Të arrestuarit (96 meshkuj dhe nëntë femra) përfshinin shtetas nga 21 vende: Shqipëria, Burma, Kina, Kosta Rika, Republika Çeke, Ekuadori, El Salvador, Guatemala, Haiti, Hondurasi, India, Iraku, Jordania, Libani, Maqedonia, Ishujt Marshall , Mauritania, Meksika, Surinami, Vietnami dhe Jemeni.

Arrestimet që nuk po gjykohen federalisht do të përpunohen administrativisht për largimin nga Shtetet e Bashkuara.

Dhjetë prej individëve të arrestuar gjatë veprimit të zbatimit janë pranuar për ndjekje penale për ri-hyrje pas dëbimit, një krim që dënohet deri në 20 vjet burg.

Ata që kanë urdhra të jashtëzakonshëm të largimit, ose që u kthyen në Shtetet e Bashkuara në mënyrë të paligjshme pasi u dëbuan, i nënshtrohen largimit të menjëhershëm nga vendi.

Individët e mbetur janë në kujdestari ICE në pritje të dëgjimit para një gjykatësi të emigracionit, ose në pritje të marrëveshjeve të udhëtimit për largim në të ardhmen e afërt.