SHBA ka vendosur sanksione ndaj 19 rusëve, duke i akuzuar ata për ndërhyrje në zgjedhjet e vitit 2016 dhe sulmet kibernetike.

Ato përfshijnë 13 individë të akuzuar muajin e kaluar nga mbrojtësi i Departamentit të Drejtësisë Robert Mueller.

Sekretari i Thesarit Steven Mnuchin akuzoi rusët për sulmet kibernetike shkatërruese dhe ndërhyrjet që dëmtojnë infrastrukturën. Ai tha se sanksionet do të synonin sulmet e vazhdueshme nga Rusia.

Pesë grupe duke përfshirë shërbimet e inteligjencës të Moskës janë përfshirë në masat e së enjtes. Sanksionet po përshkruhen në Uashington si veprimi më i fortë i marrë nga administrata Trump deri tani kundër Moskës.