Flitet për shëndetësi falas, pork y realitet nuk është i prekshëm në spitalin rajonal të Shkodrës.

Një nga pacientet që sorollatet prej një muaji e gjysëm për të kryer një analizë indeks, i është drejtuar redaksisë së star plus ku ka denoncuar pikërisht mungesën e medikaneteve për kryerjen e kësaj analize e cila mund ti kushtojë edhe jetën. Apeli i drejtohet shtetit, në mënyrë që kjo situatë të marrë një zgjidhje, dhe dyert e spitalit të Shkodrës të mos jenë vetëm për të pritur pacientët por edhe për ti shërbyer atyre.

Një medicament i tillë, gjëndet në të gjitha faramacitë private, ndërkohe që në shtet, prej një muaji e gjuysëm nuk ka asnjë përgjigje, madje nuk dihet se kur pacientët mund marrin një shërbim të tillë pranë laboratorit të spitalit