Ambasadori i Bashkimit Europian Luigji Soreca nga Vau-Dejësi ku zhvilloi një vizitë në këtë bashki komentoi edhe situatën politike në shqiperi duke i thënë një mesazh të fortë politikës në vendin tonë.

Në një deklaratë për mediat ambasadori Soreca tha se situata në shqipëri është e paprecedentë. Ai u ka kërkuar palëve që të ulen dhe të bisedojnë, në të kundërt vendi rrezikon integrimin në BE.

Ndërkohë më herët ambasadori Soreca në vizitën e tij në Vau-dejës tha se bashkitë e vendit luajnë një rol të rëndëishëm sa i takon integrimit të Shqipërisë.

I pytur nga gazetarët se cfarë qëndfrimi ka përderisa opozita pas djegies së mandateve të deputetëve po shikon mundësin e djegies së mandateve edhe të kryebashkiakëve të djathtë Sorca u shpreh qartë,,,

Ndërkohë e pranishme ishte edhe deputetja e partisë demokratike Rudina Hajdari e cila mori pjesë në inaugurimin e qendrës së gruas Hapat e Lehtë.hajdari ende nuk është shprehur qartë nëse do ta lërë mandatin e deputetes.

E pyetur nga mediat nësepërpara grave foli si deputete apo si qytetare e thjeshtë vajza e një prej ish themeluesve të partisë demokratike Rudina Hajdari tha se sot foli si qytetare dhe jo si deputete