Gjatë këtij sezoni turistik ka patur një rënie drastike të të punësuarve gjatë sezonit turistik si shkak I problematikave të shumta që shkaktoi përhapja e pandemisë COVID-19 dhe vështirëssitë së shumë bizneseve për të mbijetuar në një situatë të tillë. Drejtorja rajonale e Zyrës së Punës në Shkodër Rozafa Zmijani ka bërë të ditur se krahasuar me një vit më parë shifrat janë tepër të ulëta.

 

Gjithashtu, vëmendja e shtuar duke studiuar edhe nevojat e tregut actual të punës po I kushtohet kurseve të formimit professional bën të ditur Zmijani.

 

Si shkak i pandemisë, situata e krijuar në sektorin e turizimit është një nga problemet më të ndjeshme që solli humbje të mëdha ekonomike në të gjithë vendin.