Ështe permbyllur pas nje maratone aktivitetesh java e levizshmerise. Ne diten pa makina, ku moren pjese dhjetra qytetare, te rinj e te reja të cilët me bicekletat e tyre

zhvilluan turneun e tyre nga Shkodra drejt Mjedes, duke lenë te pakten per nje dite perdorimin e mjeteve që ndot ambjentin.

Drejtori i turizmit pranë Bashkisë Shkodër, Gentian Mema vuri theksin tek mesazhi i kësaj dite, sipas të cilit përdorimi i bicikletave advokon levizjen e shendetshme ne kombinim me mjedisin e paster.

Në këtë ditë keta te rinj dhane shembullin se duhet të jemi më miqësorë me mjedisin. Të shmangim makinat duke përdorur më shumë biçikleta dhe duke bërë ecje në këmbë, aty ku mundemi.