Personat me aftësi të kufizuar kanë qenë në qendër të një trajnimi të zhvilluar në mjediset e hotel Colosseo në Shkodër nga Fondacioni Shqiptar per te Drejtat e Personave me Aftësi te Kufizuar .

Pjesë e këtij trajnimi ishin gazetarët e Shkodrës dhe studentët e gazetarisë të Universitetit “Luigj Gurakuqi”.

Mediat shprehet drejtorja Çani duhet të luajnë një rol lidhur me informacionin që i mungon personave me aftësi të kufizuar sidomos në zonat e largëta.

Në Shqipëri numri i të regjistruar si persona me aftësi të kufizuar nuk është real deklaron drejtorja Çani.

Probleme ka edhe sa i përket punësimit dhe integrimit apo edhe mungesës së infrastrukturës për personat me aftësi të kufizuar gjatë zgjedhjeve që bëhen në Shqipëri dhe këto mbeten sfida që duhet të gjejnë zgjidhje.