Shkodra ka qenë qyteti i përzgjedhur në Shqipëri, mes 120 vendeve në të gjithë botën për nismën federatës së paqes universale, Udha e Paqes.

Gjithçka nisi me pedalimin me biçikletë të të rinjve dhe u pasua me një koncert festiv në sheshin përpara Bashkisë pasditen e së mërkurës ku u përcollen mesazhe bashkimi e paqeje nga personalitetet të ndëruara në nivel kombetar dhe ndërkombëtar.

Qëllimi I këtij manifestimi është promovimi I paqes botërore dhe I ruatjes së mjedisit.

Sipas maria koliqi aktiviteti u zgjodh të zhvillohej në këtë qyet të harmonisë fetare ku më së miri bashkëjetojnë 4 fetë.

Ky aktivitet u përshëndet nga kryetarja e bashkisë shkodër voltana ademi e cila shprehu mbështetjen e saj kësaj nisme.

Më tej kryetarres së bashkisë sshkodër voltana ademi iu dha certifikata ambasadore e paqes nga kryetari i federatës, William Balcons .

Në fund të aktivitetit u bë dorëzimi I flamurit të paqes nga kreu I federatës së paqes u kryebashkiakes voltana ademi duke vazhduar kështu marshimin e paqes në vendet e tjera të ballkanit.

Ky projekt zhvillohet në një numër të vendeve të botës për të promovuar paqen dhe bashkëpunimin mes njerëzve dhe kombeve