Në përditeshmerine e saj shkodra përballet me levizje automjetesh kesmbesoresh e bickletash.

Nganjehere te krijohet peshtypja se qytetarët lëvizin vetem me automjete kur shikon trafikun e renduar ne qytet, por ne fakt Shkodra vazhdon te mbetet qyteti I bicikletes.

Madje nuk e teprojmë nese themi që Shkodra është e dashuruar me bicikleten.Një qytetare shprehet se bickleta është e shendetshme .

Por tradita vijon njerëz të të gjitha moshave vazhdojne të kenë më të preferuaren per levizje bicikleten. Dhe jo me kot Shkodra njihet si qyteti I bicikletes.