Keto punime domethenese jane realizuar nga nxenesit e shkolles 9 vjecare “Ndre Mjeda” ne Shkoder, ne kuader te projektit te Bashkimit Europian lufta kunder bulllizmit ne sistemin arsimor ne Shqiperi.

Alida Banushi mesuesja e cila udheheq projektin tregon se gjate pergatitjes per maratonen e aktivitetit eshte vene re qe nxenesit kane ndryshuar botekuptimin , duke u treguar me solidar dhe te afert edhe me bashkemoshataret ndryshe prej tyre.

Vete nxenesit u shprehen kunder cdo forme bullizmi , jo vetem permes punimeve simbolike Ndersa gjate gjithe kesaj jave shkolla “Ndre Mjeda” eshte angazhuar me nje maratone aktivitetesh te cilat kane ne fokus ndergjegejsimin e femijeve , prinderve dhe e komunitetit , kunder bullizmit si nje fenomen i cili nxit gjuhen e urrejtjes dhe firma te tjera te dhunes.