Gjërat shpejt u ndryshuan për një shofer 89-vjeçar të shpërndarjes së picave, i cili mori një dërgesë të papritur, një bakshish prej 12,000 dollarësh.

Derlin Newey ishte në dyshim të martën në mëngjes kur familja Valdez trokiti në derën e shtëpisë së tij në Utah.

“Si mund të them ndonjëherë faleminderit? Unë nuk di çfarë të them”, – tha Newey ndërsa mbajti lotët e gëzimit.

Newey shpërndan pica për Papa John’s rreth 30 orë në javë.

Ai e filloi punën pasi e kuptoi se nuk mund të jetonte vetëm me sigurimet shoqërore.

Përveç se është shofer i dorëzimit, Newey është gjithashtu një yll në rritje i TikTok falë disa klientëve besnikë të frymëzuar nga mirësia e tij.

Familja Valdez tha se ata gjithmonë e kërkonin atë kur porosisnin pica dhe filluan të regjistronin dërgesat e tij si video të TikTok në kanalin e tyre @vendingheads.

“Të gjithë e duan atë,” tha Carlos Valdez.

Familja pretendon se fraza e tij nënshkruese me çdo dërgesë është, “Përshëndetje, a po kërkoni pica?”

Me më shumë se 53,000 ndjekës, ata shpesh merrnin komente duke pyetur pse Newey po shpërndante picat në moshën e tij.

Familja pranoi që ai nuk duhet të punonte aq shumë dhe vendosi të përdorë platformën e tyre për ta ndihmuar.

Ata u kërkuan ndjekësve të tyre të bënin një donacion për të ndihmuar Newey dhe paratë filluan të mblidheshin.

Ata shpejt ishin në gjendje të grumbullonin 12,000 dollarë.