Transporti Ndërqytetas edhe pse është ndër më të goditurit nga pandemia e COVID-19 nuk do të rrisë çmimin e biletës. Një gjë të tillë e bëri kryetari i shoqatës së transportit Kujtim Mema

Një problem i rëndësishëm për shoqatën e transportit ndërqytetas është edhe informaliteti i cili tregoi edhe për mungesën e mbështetjes nga shteti

Deklaratat shoqata e transportit ndërqytetas i bëri të ditur gjatë një mbledhje të asamblesë së kësaj shoqate. Edhe më përpara shoferët dhe shoqata të ndryshme janë përfshirë në protesta lidhur me vështirësitë dhe mungesën e mbështetjes nga ana e shtetit shqiptar.