Pronari i një prej tavernave më të vjetra të peshkut në Mykonos, që ka funksionuar që nga viti 1976, Nikos Skepathianos, ra viktimë e një sulmi të egër nga të huajt në 01:00 të së dielës në mëngjes, brenda shtëpisë së tij.

Kriminelët hynë në shtëpinë e tij me qëllimin për ta grabitur, duke futur dorën në kasafortën e tij, megjithatë biznesmeni i kuptoi ata dhe u përpoq t’i ndalonte.

Ai më pas mori goditje të shumta në kokë dhe fytyrë me grushte, ndërsa sipas dëshmive të të tij në polici, autorët kishin në dorë sende të forta dhe një pistoletë, raporton Protothema.

Sipas informacioneve, plani i autorëve të krimit (që është një bandë e të huajve me origjinë shqiptare) ishte i organizuar mirë.

Ata e dinin që biznesmeni po largohej nga taverna ditët e fundit rreth mesnatës, së bashku me gruan e tij. Ata kishin llogaritur kohën që i duhej për të arritur në shtëpinë e tij.

Autorët e dinin për ekzistencën e kasafortës, pasi kishin informacion se pronari i tavernës mbart me vete të ardhurat e ditës, të cilat nuk janë të papërfillshme, pasi taverna e peshkut e Nikos Skepathianos është një nga më të vjetrat në ishull dhe funksionon kryesisht me lundrime duke kërkuar klientë për shuma të mëdha.

Kështu që ata donin përmbajtjen e kasafortës, si dhe paratë “e freskëta” të ditës. Kur kriminelët i sulmuan ata, pati një trazirë, si rezultat i së cilës zhurma detyroi vajzën e biznesmenit dhe pronarit të një lokali të njohur në ishull të zbriste nga shtëpia e saj, e cila ndodhet pak më shumë se ajo e prindërve të saj, për të parë se çfarë po ndodhte. Në fakt, sipas informacioneve, ai u bë një dëshmitar okular i incidentit.

Duke parë nga dritarja, vajza e biznesmenit dyshohet se pa babanë e saj duke u sulmuar nga shqiptarët, të cilët, ndërsa tashmë kishin marrë 10 000-12 000 euro në duar, po e shtynin biznesmenin në çdo mënyrë për t’u dhënë atyre më shumë para.

Përfundimisht, nga zërat e vajzës së biznesmenit, e cila thirri policinë, katër autorët u larguan. Babai i saj u plagos në fytyrë dhe në kokë, por gjendja e tij nuk është shqetësuese.