Gjykata e Apelit në L’Auqila në Itali e ka dënuar me 7 vjet burg shqiptarin Enriges Kavalli, 20 vjeç, i cili rrëmbeu dhe përdhunoi nën kërcënimin e thikës, infermieren që kujdesej për të. Ky dënim është 1 vit më shumë sesa i ishte dhënë më herët.

Në shkallën e parë të gjykimit, Kavalli ishte dënuar me 6 vjet. Ai përfitoi 10 vjet ulje dënimi nga 16 që i takonte, prej gjykimit të shkurtuar. Në nisje të seancë, dje paradite, shoqatat kundër dhunës me baza gjinore në Itali organizuan një protestë para Gjykatës së L’Aquila.

Kavalli kishte qënë i shtruar në një spital psikiatrik në Marsica kur kreu kremin; ai arriti të merrte një thikë kuzhine dhe me të kërcënoi dy infermieret.

Më pas, rrëmbëu vetëm njërën dhe u largua me makinë për ta përdhunuar. Infermierja arriti të arratisej, ndërsa Kavalli u ndoq nga policia derisa u arrestua

PUBLICITET