Publicist dhe intelektualë në Lezhë kërkojnë ndërhyrjen e shtetit për ndërtimin e shtëpisë ku ka jetuar At Gjergj Fishta.

Ndërtesa sot është thuajse drejt shkatërrimit total,pasi nuk ka ndëryrë asnjë institucion shtetërorë.Harresa ndaj Homerit Shqiptar konsiderohet si tadhëti nga shumë intelektualë të Lezhës.

Pergjegjesi i trashegimise se Lezhes, Paulin Zefi thote se figura e At Gjergjit eshte njollosur nga pakujdesia qe tregon vete ministria e kultures e cila ka mohuar qe ai ka jetuar ne kete shtepi.

Per madheshtine qe ka Fishta qytetaret shprehen te trishtuar per mjerimin qe ka kapluar shtepine e Poetit te letrave Shqipe.

Ditelindja e homerit At Gjergj Fishta mblodhi ne fshatin Troshan poet nga te gjitha trevat shqipfolese.