Ne Vau Dejes vijon mbeshtetja amerikane ndaj ketij komuniteti. Kryetari i Bashkise Vau Dejes Zef Hila ka zhvilluar nje takim ne Ambasaden Amerikane, ku eshte takuar me perfaqesues te misionit ndihmes per Shqiperine.

Gjate ketij takimi Kryetari I Bashkise shprehu falënderimet për perfaqesuesit e NeË Jersey Air National Guard për asistencën qe kane dhene ne rikonstruksionin e shkollës se mesme dhe te Qendres Shendetesore ne Bashkine e Vau Dejes .

Nga ana tjetër gjatë këtij takimi u hodhën edhe hapat për bashkëpunimet e radhës mes Bashkisë Vau Dejës, dhe misionit amerikan, qoftë në fushën sociale, por edhe propozimeve për rrjetin e ujësjellësit në territorin e Bashkisë Vau Dejës.