Ambasadori i Bashkimit Europian në Shqipëri Luigi Soreca ka reaguar pas sulmit të protestuesve ndaj ambasadorit të OSBE-së në Tiranë Bernd Borchardt.

“E dënojmë me gjithë zemër frikësimin që i është bërë ambasadorit të OSBE në Tiranë Bernd Borchardt. Dënojmë grafitet dhe të gjitha mënyrat e tjera që janë përdorur kundër tij, kundër autoritetit të tij zyrtar.

Nuk ka vend për veprime të tilla në një demokraci moderne”, shkruan Soreca.