Për mjekët marrja me aktivitete sportive është zgjidhja e duhur dhe efikase për kurimin e astmës.

Sipas studimeve të kryera, kapaciteti kardio-frymëmarrës i fëmijës me astmë që praktikon sport, është i krahasueshëm me atë të fëmijës së shëndetshëm. Pra sporti nëse praktikohet siç duhet, mund të jetë efektiv për rehabilitimin e frymëmarrjes.

“Është thelbësore për të edukuar fëmijët dhe prindërit me disa sugjerime, të tilla si kryerja e aktivitetit fizik jashtë zonave urbane me trafik intensiv duke shmangur kohën në të cilën ndotësit arrijnë pikën e përqendrimit në ajër, duke favorizuar sportin herët në mëngjes ose natën vonë, por mbi të gjitha duke arritur kontroll të mirë të sëmundjes, duke kombinuar trajnimin, kur është e nevojshme, me barnat”, është shprehur Diego Peroni, këshilltar i Shoqatës Italiane të Pediatrisë (SIP).

“Cilin sport duhet të zgjedhësh? Noti është sigurisht më i mirë që tolerohet nga fëmijët astmatikë, sepse zhytja në ujë promovon daljen dhe rritja e ventilimit pulmonar”, shtoi Peroni.