Stina e nxehte tashme ka nisur dhe rreziku i zjarreve eshte me evident.

Drejtori i emergjencave civile ne Bashkine Shkoder Ridvan Bushati tha se duke nisur nga eksperienca e viteve te kaluara jane evidentuar zonat me problematike, teksa po operohet ne terren me vrojtues dhe vunllenatre qe po trajnohen prane kesaj drejtorie. Kete sezon veror pritet qe situata e operimit ne terren nga zjarrefikset pritet te permiresohet pasi eshte shtuar dhe nje stacion zjarrefiksesh ne Bashkine Vau i Dejes, me nje organike prej 12 personash.

Aktualisht sherbimi zjarrefikes ne gjithe bashkine shkoder operon me 4 automjete cisterna ndersa po kerkohet bashkepunim me donator ne menyre qe te kete disa mjete me shume , pasi nje numer i till eve vazhdimisht ne veshtiresi praktike sherbimin zjarrefikes.