Ky është qëllimi I këtij studenti që ka zgjedhur të studiojë degën e juridikut pranë universitetit Luigj Gurakuqi të qytetit të Shkodrës.

Si ky mendojnë dhe studentë të tjerë për të cilët juridiku ka qenë preferencë e parë.

Ndonëse tregu I punës është I tejngopur nga juristët, avokatët dhe noterët fakulteti I drejtësisë mbetet më I preferuari nga maturantët dhe këtë vit.

Mendojnë që më zgjedhjen e tyre të jenë sa më afër tregut të punës por dhe që ti shërbejnë vendit të tyre.

Ndryshe nga fenomeni I emigrimit I cili është ndjerë së tepërmi kohët e fundit, ka dhe nga ato të rinj të cilët shpresojnë të kontribuojnë në vendin e tyre.

Rasti në fjalë konsiston në drejtësi. Situata ekonomike, politike dhe se fundmi situata e rendit I bën këto të rinj të studiojnë degën e cila do të thotë shumë për bashkqeverisjen e një vendi.

Ndërkohë këtë të hënë ka nisur zyrtarisht vitit I ri akademik në të gjitha universitetet e shqipërisë. 1150 studentë të rinj që nisin për herë të parë këtë vit akademik.