Ne Teatrin “Migjeni” pritet te marre jete nje nder shfaqjet me te diskutuara ne boten teatrale.

Tartufi i Molier do vihet ne skene pas disa ditesh ndresa drejtuesja e Teatrit Rita Gjeka , regjisori dhe trupa e aktoreve kane nje vere qe impenjohen ne pergatitjen e kesaj shfaqjeje Ka patur aludime per nenteksin e shfaqjes duke u konsideruar konfliktual dhe i papershtatshem. Regjistori kushtrim bekteshi fton qytetaret e shkodres te vijne te ndjekin te verteten e plote te kesaj shfaqjeje e cila shperfaq mashtruesin dhe vetem mashtruesin ne te gjitha dimensionet e tij. Ndresa kostumografia ka disa muaj qe punon qe veshja e aktoreve ti shkoje sa me pershtat personazhit . Teksti origjinal i komedisë “Tartufi” nga Molier eshte shkruar në vitin 1664 ndersa ne Migjeni fundi i skenarit eshte i ndryshuar per te percjelle me mire aktualitetin me te cilin perballemi.