Këtë të premte qendra Europiane në bashkëpunim me zyrën Gjermane zhvilluan një takim informal me maturantët e shkollës “28 Nëntori” të Shkodrës .

Qëllimi i këtij takimi ishte promovimi i arsimit profesional si një mjet për hyrjen më thjeshtë dhe shpejt në tregun e punës.

U zgjodhen pikërisht maturantët për ketë bashkëbisedim duke qenë se janë në hapin drejt zgjedhjes se profesionit të të ardhmes.

Ndërkohë në këtë bashkëbisedim maturantët patën mundësi të kuptonin në shumë rreth migrimit të parregullt.

Drejtuesja Hoxha shprehet se asimi professional është zgjedhja e duhur drejt tregut të punës.

Bashkëbisedimi me maturantët është zgjedhja duhur pasi këta individë kanë nevojë të informohen lidhur me profesionin që kërkon më së tëpërmi tregu i punës.