Të qëndrosh me orë të zgjatura para komjuterit por edhe me telefon në dorë do të ndikohesh nga pasoja sociale por edhe shëndetësore.

Dëmtimi i shtyllës kurrizore nga qëndrimi i papërshtatshëm është një njëra nga pasojat serioz që sjell shkakton teknologjia.

Mjeku fizioterapist Fatjon Broci thekson se problemet me shtyllën kurrizore tek moshat e reja janë shtuar ndjeshëm , ndërsa këshillon që qëndrimi në telefona nuk duhet të jetë më shumë se 30 minuta gjatë gjithë ditës.

Simptomat e para që shaqen nisin me tension muskular.Mjeku fizioterapist jep disa këshilla se si duhet të qëndrojmë kur jemi përpara kompjuterit apo telefonave.

Ndaj mjekët u kërkojnë prindërve të bëjnë kujdes me fëmijët duke i angazhuar në aktivitete sportive për të shmangur qëndrimin gjatë ulur,

si dhe të kujdesen për veten, duke bërë ushtrime apo lëvizje, qoftë edhe kur janë në ambientin e punës.

 

PUBLICITET