Pika turistike e thethit, prej vitesh eshte kthyer ne destinacionin kryesorë të turistëve të huaj dhe vendas, ndërkohe qe agjensitë turistike presin qe ky vit të ketë edhe numrin më të larte të turisteve.

Sipas Arian Cerkut i cili prej vitesh merret me mikpritjen e turisteve ne kete zone, ai shprehet se Thethi ka cfare ti ofroje turisteve qe e vizitojne kete vend.

Nga ana tjeter, administrator i kesaj njesie shprehet se kete vit pritet nje numer i lartë i turistëve. Thethi, perla e alpeve shqiptare, edhe kete sezon eshte ne pritje te vizitoreve te shumte, qe nga viti ne vit gjejne ne kete zone mikpritjen dhe bukurine e alepeve shqiptare.