Eksporti i trafikimit të armëve nga vendet e ballkanit me ato që janë ende në konflikt duhet të ndalohet urgjentisht.

Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati shprehet se Shqipëria ka patur progres pozitiv në angazhimet për paqe dhe stabilitet në rajon, por edhe më gjerë.

Më herët ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj, i pranishëm në aktivitetin “Lufta kundër trafikimit dhe mbajtjes së armëve”

tha se armët janë ende një problem i prekshëm për Shqipërinë dhe se qeveria do të angazhohet për shkatërrimin e plotë të armëve të tepërta duke nisur që nga viti 2019.