Dje pasdite rreth orës 17:00, ndërsa patrulla e policisë po vëzhgonte zonën e Gardens Saliceta San Giuliano,

vunë re një burrë me biçikletë, që krejt pa pritur përshpejtoi udhëtimin për të shkuar larg sa më shumë që të jetë e mundur.

Policia vendosi ta ndiqte për ta identifikuar, duke zbuluar se ai ishte një 37-vjeçar shqiptar, me qëndrim të parregullt në territorin italian.

Agjentët gjithashtu vunë re se çiklisti kishte tre telefona celularë. Duke parë nervozizmin e tij, policia ushtroi kontrolle të mëtejshme, duke gjetur dy doza kokainë në timon. Disa gramë drogë, ndoshta po i dërgoheshin një klienti.

Forcat e rendit më pas zhvilluan kontrolle në banesën e tij ku ishte 37-vjeçarit, jo shumë larg vendit ku u kap, duke zbuluar sasi të tjera droge.

Aty u gjetën edhe 7 gram kokainë e pastër dhe një peshore e saktë, ndërsa në tavan u gjet një sasi tjetër droge e pa përpunuar me një peshë prej 67 gram.

Shqiptari u dërgua në paraburgim jo vetëm për drogën por edhe për qëndrim të paligjshëm në vend.