Mjeku infeksionist, Tritan Kalo, kritikon qytetarët, që vijojnë të mos respektojnë masat kundër koronavirusit, teksa shprehet se tani Covid-19 po prek edhe moshat e reja, madje po merr edhe jetë.

Mjeku Kalo iu drejtohet edhe policëve të Policisë Bashkiake në Tiranë, të cilët sipas tij, ushtrojnë kontrolle nëpër autobuzët urbanë, sa për të dërguar foto te superiorët se gjoja aty zbatohet mbajtja e maskave nga të gjithë udhëtarët.

Sipas mjekut, kjo nuk i vlen askujt dhe rënia në kënaqësi apo mos marja e masave nuk i shërbejnë përballjes së suksesshme me koronavirusin.

Mesazhi i mjekut:

KOHË KOVIDIANE….18.08.2020

Kontrollet e Policisë Bashkiake në Tiranë nëpër autobuzët urbanë, sa për të dërguar foto te superiorët se gjoja aty zbatohet mbajtja e maskave nga të gjithë udhëtarët, nuk i vlejnë askujt nese ato fshehin realitetin.

Renia në kënaqësi dhe mos marja e masave nuk i shërbejnë përballjes së suksesëshme me sfiden ndaj Sars-Cov2/Covid-19.Une jam përdorues i rregullt i këtyre linjave, dhe ajo që shoh tregon se jo pak individë, por sidomos të grup-moshës 18-35 vjeç hynë në këto autobuza pa maska.

Njëkohësisht jo pak prej tyre vrëngosen kur u kërkon të rinë pak të distancuar nga të tjerët, pa përmëndur edhe paedukatësinë e tyre në motivimin e kësaj sjellje të rrezikshme për ata/ato vetë ose për të tjerët rreth tyre.Agjensitë e lajmeve shprehen prej shumë ditësh e në shumë gjuhë të Botës se: “Një nga arsyet e shtimit të rasteve të infektimit nga Sars-Cov2/Covid-19, është mos zbatimi i rregullave bazë të distancimit fizik,

mbajtjes së maskave në mjedise të mbyllura apo aty ku nuk është e mundur respektimi i kësaj distance nga moshat reja.

NË Shërbimin e Sëmundjeve Infektive të QSUT ose në Spitalin Covid-19 janë shtuar rastet e shtrimeve të të rinjve si edhe humbjet e jetës prej tyre.

Infeksioni nga Sars-Cov2/Covid nuk po njeh më moshë prekje si dhe marje jete.Reagimi ynë si qytetarë nuk mungon, por ligjin në këtë rast duhet ta zbatojnë organet ligjzbatuese, ku hyn edhe Policia Bashkiake duke mos i lejuar vijimin e udhëtimit këtyre shtetasve të pa bindur,

për të evituar ndërkohë përplasjet verbale dhe ndoshta edhe fizike në mes të qytetarëve, të cilët udhëtojnë në këto linja të qarkullimit urban.Pune sa për t’u dukur boll janë kryer në këto 30 vite DEMON-KRACI.

Flitet për të mbrojtur jetët tona nga një rrezik i mundshëm infektimi në këto linja urbane, prej individëve të PANDËRGJEGJËSUAR…..ACT NOW!!!