1.255 vdekje të tjera iu shtuan numrit të vdekjeve nga koronavirusi në 24 orët e fundit në Shtetet e Bashkuara.

Sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins, numri i përgjithshëm i viktimave që nga fillimi i pandemisë është rritur në 94,661 kurse numri i përgjithshëm i të prekurve nga pandemia ka shkuar në 1.576.542.

Presidenti Donald Trump ka njoftuar se ai do të urdhërojë uljen e flamurit amerikan në ndërtesat federale dhe monumentet kombëtare brenda tre ditëve të ardhshme për të nderuar kujtimin e viktimave të koronavirusit, të cilët kanë kaluar pragun 94,000 në SHBA.

Trump tha gjithashtu se ai nuk do ta mbyllte SHBA edhe sikur në vjeshtë të kishte një valë të dytë infeksioni.