Pozicionuar 120 kilometra nga qyteti i famshëm X’an në Kinë, mali Huashan është një ndër 5 malet e shenjtë të Taoizmit dhe rruga më e vështirë.

Pavarësisht vështirësive të këtij kalimi, mijëra persona përpiqen çdo vit për të shijuar pamjen e pabesueshme të tij, por jo pa ngjitur më parë 370 shkallë të ndërtuara në mënyrë vertikale dhe me zinxhirë të varur në një shkëmb të lartë 300 metra.

I njohur për ‘shkallët drejt qiellit’, këto shkallë ngjiten aq lart, sa nuk arrin as ta shohësh fundin e tyre. Por, nëse mendon se kjo është pjesa më e vështirë e rrugës, gabohesh.

Në të vërtetë, është më e thjeshta.Ka shkallë të tjera që çojnë në një shteg të bërë me dru, tek i cili, meqë nuk është e detyrueshme të përdorësh disa pajisje sigurie, është shumë i rekomanduar.

Kjo pjesë quhet ‘Changong Zandao’ dhe njihet si pjesa më e rrezikshme e rrugëtimit, për shkak të lartësisë: 4 metra lartësi dhe vetëm 76,2 centimetra gjerësi