Sezoni Turistik ka Nisur , ndaj menaxhimi I mbetjeve urbane eshte nje domosdoshmeri.

Keshtu Inspektoriati i Mjedisit Shkoder ka marre te gjitha masat per menaxhimin e mbetjeve urbane ne zonat turistike. Eshte vete kryeinspektori i ketij inspektoriati, Edmond Terthorja, qe e pohon nje gje te tille.

Sipas Terthores, Inspektoriati i Mjedisit ne bashkepunim me institucionet e tjera vendore do te kete ne perparesi zonen e Velipojes. Ndrsa kushdo qe depoziton mbeturina ne vende te tjera pervec landfillit te Bushatit do penalizohet. Vemendja kete vit do jete e perqenruar edhe me shume ne depozitimin e mbetjeve, por edhe derdhjen e ujrave te zeza qe mund te ndodhin nga ana e subjekteve private ne bregdetin e velipojes por edhe ne brigjet e liqeneve dhe lumenjve.

PUBLICITET