Kjo eshte situate aktuale ne sheshin prane “Varrezave te Deshmoreve”. Ne vitin 2014 me iniciative te prefektures shkoder kjo zone u pastrua, ndersa u perfshi ne aksion dhe ushtria.

Megjithatë nisma e ndërmarrë nuk ka dhënë rezultate afatgjata sa i takon inerteve

Brenda pak kohesh ky vend po i kthehet serish pamjes se dikurshem, mbushur ne mbetje dhe mbi te gjitha mbetje te ngurta.

Nje papergjegjeshmeri e tille, hera heres legjitimohet edhe nga fakti se ne shkoder mungon nje vend per depozitimin e mbetjeve interte . e keshtu qytetaret apo kompani te ndryshme tregohen praktik dhe vend ii pare qe i vjen ne medje per te depozituar inerte eshte tek ky shesh.

Fillimisht banorët e kësaj zone u liruan nga shqetësimi disavjecar i djegies së qindra tonëve mbeturina ditore të qytetit të Shkodrës që shkarkoheshin në këtë ambjent, por tashmë ky fenomen është duke u bërë një problem serioz për ta .

Depozitimi i mbetjeve të ngurta përbën shqetësim jo vetëm për banorët por edhe ka ndikim në ndotjen mjedisore që shkakton tek Lumi Kir duke mos lënë këtu dhe prishjen e imazhit të Varrezave të Dëshmorëve.