Një kopësht me të gjitha kushtet bashkëkohore i është shtuar Bashkisë Vau Dejës. Një projekt i iniciuar nga gratë sipërmarrëse në Vau Dejës, me mbështetjen e Bashkisë Vau Dejës, dhe Organizatës Italiane RTM, ka bërë të mundur që ky kopësht të jetë në shërbim të fëmijeve në qytetin e Vau Dejësit.

Kryetari i Bashkisë Vau Dejës, pasi falenderoi të gjjthë kontribuesit për realizimin e kësaj vepre u shpreh se prioritet i Bashkisë Vau Dejës do të jete Arsimi, Shëndetësia dhe cdo gjë tjetër në shërbim të qytetareve.

Nderkohe ceremonia e inauagurimit u pershendet dhe nga Drejtorja e kopshtit Marjana Tanushi.

Nje kopsht i ndertuar me te gjitha kushtet bashkohore me qellim ofrimin e sherbimeve ne standartin e duhur per vogelushet e kesaj zone .Ne kete instutucion arsimor do te akomodohen 30 femije.