Permiresimi i infrastruktures ne rruget e plazhit do te jete prioriteti kryesore gjate keteij viti per njesine administrative Velipoje.

Administratori i kesaj njesie Mark Laloshi thote se projektet konkrete tashme kane marr miratimin ndersa nderhyrja do te nis menjeher pas sezonit te plazhit. Pervec infrastructures mjaft problematike per kete njesi paraqitet edhe nderhyrja ne rrjetin ujesjelles kanalizime. Infrastruktura e demtuar dhe mjaf probleme te tjera qe e shoqerojne Velipojes gjate gjithe vitit, por sidomos gjate sezonit te veres paraqiten mjaft shqetesuese per turistet e shumte qe vizitojne kete pike turistike.