Këtë të dielë, vendi është mbërthyer nga ngricat dhe temperaturat e ulta. Sipas institutit të gjeo-shkencave, temperatura më minimale mëngjesin e së dilës është shënuar në Vermosh në vlerën – 27 gradë celcius.

Në qarkun Dibër raportohet se temperatura minimale ka arritur në vlerën – 26 gradë celcius. Prishtina shpalli gjendjen e emergjenës dhe sipas matjeve meterologjike, temperatura minimale të dilën është shënuar – 26 gradë celcius. Për sinpotikatët e diela është dita e fundit me temperatura kaq të ulta në vendin tonë. Instituti i Gjeo-Shkencave në raportin e tij për ditën e dielë informon se temperatura më minamale, pranë në vlerat negative është shënuar në Vermosh, – 27 gradë celcius duke shënuat temperaturën më të ulët në vendin tonë. Ndërsa në qarkun e Dibrës, temperatura minimale arrin – 26 gradë celcius. Përgjegjësi i departamenit të Klimës dhe Mjedisit në institutin e Gjeo-Shkencave Petrit Zorba infomon për Ora News se matjet meterologjike në Tiranës tregojnë temperaturën – 9 gradë celcius, në Shkodër – 7 gradë celcius, në Pukë – 20 gradë, Bajram Curri – 15 gradë, në Bilisht të Korçës – 15 gradë. Po në qarkun Korçë, në njësinë administrative Sheqeras dhe Dardhë temperatura mëngjesin e së dilës ishte – 17 gradë dhe – 18 gradë celcisus. Acari ka mbërthyer edhe Kosovën. Kryeqyteti i Kosovës Prishtina, ka shpallutr gjendjen e emergjencës ndërsa temperatura minimale e regjistruar është – 26 gradë celcius.