KQZ votoi sot me 7 vota pro ndarjen e re të mandateve.

Ky vendim ishte shtyrë prej disa ditësh, për shkak se përfaqësuesit e partive politike në KQZ kërkonin kohë për tu njohur me materialet. Sipas ndarjes së re i hiqet një mandat Korçës, Kukësit dhe Beratit. Tiranës i shtohen 2 mandate, Durrësit një mandat.

Ndarja e mandateve sipas qarqeve

Berati me 7 mandate

Durrësi me 14 mandate

Dibra me 6 mandate

Elbasani me 14 mandate

Fieri me 16 mandate

Gjirokastra me 5 mandate

Korça me 11 mandate

Kukësi me 3 mandate

Lezha me 7 mandate

Shkodra me 11 mandate

Tirana 34 me mandate

Vlora 12 mandate