Prej pesë ditësh zjarret kane shkrumbuar dhjetëra hektarë pyje në Qarkun e Lezhës. Shtabi Emergjencave Civile në Prefekturën Lezhë, bëri me dije se janë aktive tre vatra që vijojnë prej ditësh. Në malin e Shëngjinit, Torovicës, Kakarriqit dhe në Katundin e vjetër në Mirditë.

Shefi i Shtabit Ndrekë Mhillaj tha se në Mirditë janë rreth 15 punonjës të bashkisë që po punojnë për të parandaluar zjarrin, ndërsa dhjetëra hektarë vijojnë të digjen.

Mungesën e ndërhyrjes nga ajri, Mhillaj e justifikon si rrezik me potencial. Siç tha ai, hedhja e ujit me helikopter çliron më shumë oksigjen dhe rrit intensitetin e zjarrit.