Një nga figurat simbol që i bëri rezistencë vuajtjeve në burgjet e regjimit komunist Viktor Martini nga Amerika në një interviste me skype për Star Plus duke folur për zhvillimet e fundit politike është shprehur se partitë politike shqiptare ne këto 28 vite e kanë shkaterruar popullin i cili duhet te ngrihet mbi partite pasi janë gjitha njelloj

Më tej Viktor Martini ka folur dhe per menyren se si e ka pritur politika në SHBA djegien e mandateve

Martini shprehet se populli ka veten e tijë në dorë dhe nuk duhet te mbaje shpresen tek partite

Në cdo palë zgjedhje janë përdorur nga partitë politike thjesht si karta elektorale.përfundon Martini