Arqipeshkëvi i Metropolit të Shkodrës, Angelo Massafra i kërkon deputetëve të vendit një shërbim politik të bazuar në dimension paqësor e jo në korrupsion, mohim të së drejtës e pasurim të paligjshëm.

Përmes një letre të dërguar më datë 3 janar, arqipeshkëvi Massafra, në kontekstin e festave por edhe të shqetësimit, ka cituar Papa Françeskun, për të arritur sadopak reflektim përbrenda Kuvendit.

“Për Papën politika është ‘nje mjet themelor per te ndertuar qytetarine dhe veprat e njeriut”, por ‘kur, nga ata qe e ushtrojne, nuk perjetohet si sherbim per shoqerinif njerezore, mund te behet “nje mjet themelor per te ndertuar qytetarine dhe veprat e njeriut’,

por ‘kur, nga ata qe e ushtrojne, nuk perjetohet si sherbim per shoqerinif njerezore, mund të bëhet vend shtypjeje,mënjanimi dhe shkatërrimi’ “- citon ndër të tjera Atin e Shenjtë.