Ambasadorja e Bashkimit Europian ne Shqipëri, romana Vlahutin ka qene ne Theth ku pervec se eshte mahnitur nga mrekullia e alpeve shqiptare, ka premtuar mbeshtetje nga fondet e Bashkimit Europian per kete zone.

Vlahutin ne konferencen e dhene per mediat ka thkesuar se jane 4 qarqe qe perfitojnë nje ndihme te tille, nderkohe qe ka deklaruar se nevoja me immediate per kete zone eshte investimi ne infrastructure. Zona e Thethit vuan prej vitesh mungesen e infrastructures rrugore, nje kerkese e vazhdueshme e komunitetit por qe deri me tani ka rene ne vesh te shurdher. Projekti I Bashkimit europian, konsiton ne nderhyrjen ne infrastrukre dhe ndihmen ndaj banoreve te zones per rritjen e potencialeve per zhvillimin e turizmit.

LAJMET E FUNDIT NE KOHE REALE