Marc Gasol është një kampion bote. Me Toronto Raptors, më pak se një muaj më parë, ka fituar titullin e basketbollit të NBA, që është liga profesioniste amerikane. 216 centimetra i gjatë, i bëshëm, pamja e tij voluminoze e theksoi edhe më shumë habinë dhe mrekullinë që shkaktoi kur u pa, verën e kaluar, në bordin e Open Arms, anija e OJF-së Proactiva që shpëtonte emigrantët.

Sergio Scarolo, tekniku italian që e stërvit e rrëfen duke e normalizuar, ashtu si natyrisht do i pëlqente edhe atij vetë. “Marc është një djalë me ndjenja të thella, reflektues, që pëlqen shumë të ndihmojë të tjerët”.

Që i vogël hiqte para mënjanë për njerëzit me më pak fat.
Në korrik 2018 shpëtoi një grua, e vetmja e mbijetuar e tre personave që libianët braktisën në një trap në mes të detit. “Zhgënjim, pafuqi, zemërim. Ja, këtë ndjej. Dhe admirim për ata që këtë herë, i quaj shokë të skuadrës sime”.