Zbardhet udhëzimi i ministrisë së Arsimit për hapjen e kinemave lidhur me masat higjeno sanitare që do të zbatohen në vazhdim.

Kinematë kanë qëndruar të mbyllura për gati 7 muaj, që prej fillimit të pandemisë.

Disa nga rregullat janë se rezervimi i biletave mund të bëhet vetëm online. Të paktën 15 minuta pushim mes shfaqjeve për ajrosje dhe pastrim. Nëse konstatohet një rast pozitiv duhet të pastrohet kinemaja.